Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Sømstranda

Sømsstranda vil som vanlig holde åpent for naturisme fra 1.mai til 15.september, men OBS! for at det er en spesiell situasjon i år pga. Koronaviruset.  Derfor innfører vi strenge avstandsrestriksjoner:

Hold avstand - minst 5 meter (gjelder ikke samboende par)

Ha papirrull klar til å hoste i. Det er forbudt å hoste eller nyse rett ut i luften, og en bar arm hindrer ikke noe som helst.

Ser vi brudd på disse enkle reglene, stenger vi naturistområdet med umiddelbar virkning - og ringer politiet.

Styret i SNF.

 

Stranda vår

Til deg som føler for å hive badebuksa når du er på stranda

Du er velkommen til en offentlig godkjent fristrand på Søm, på østsiden av Kristiansand.

Kjørebeskrivelse til fristranden på Søm
Fra østenden av Varoddbrua (E18)
tar du Sømsveien 1 km mot sør,
til det første skiltet til høyre med teksten "Friområde".

Du kommer da rett ned på parkeringsplassen,
og i motsatt ende av denne går stien 100 m ned til stranda.

Kristiansand kommune har satt opp et stort informasjonsskilt på parkeringsplassen, med bl.a. henvisning til naturiststrand.

Vi gjør oppmerksom på at stranden kun kan benyttes naken i perioden fra 01.05 til 15.09. Utenfor denne perioden så er ikke stranden skiltet som naturiststrand. Dette er i henhold til avtalen vi har med Parkvesenet, og vi ber om at dette blir respektert.

Dessuten kan du besøke Isefjærleiren i Høvåg, Lillesand kommune. Svært ofte finner du landets høyeste badetemperatur nettopp her. Se for øvrig Sørlandets Naturistsenter (Isefjærleiren) sine sider her i portalen

Det finnes ellers ca. 20 godkjente fristrender omkring i Norge, noen av disse har også overnattingsmuligheter på eller nær fristrandområdet.

 

    

Stedsnavn

Søm - Kristiansand
Norge
58° 9' 13.7268" N, 8° 3' 6.5376" E
NO

typeOfPlace: