Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Ofte stilte spørsmål (OSS)

Rundt naturisme er det ofte mange spørsmål som stilles. Blandt de som ikke er kjent med naturismen er det også mange fordommer. Vi har forsøkt å besvare de vanligste spørsmålene og de vanligste fordommene på denne siden.

Spørsmålene

Må jeg bruke den garderoben som tilsvarer mitt rettslige kjønn på Linderud bad?

Nei, vi er alle nakne sammen i basenget så det gir lite mening å holdes adskilt når man skal dusje og kle på og av seg. Noen fordeler som naturister/nudister som bader har i motsetning til svømmehaller med badeklær:

Hvordan vil de andre reagere om jeg får ereksjon?

Det hele kommer veldig an på hva du gjør ut av det. Dersom du holder deg i ro, og ikke forsøker å tilrekke deg oppmerksomhet, så vil antagelig de fleste naturister ikke reagere nevneverdig på dette.

Dersom du i motatt fall bevisst tiltrekker oppmerksomhet rundt ereksjonen, som om du ønsker å vise den, så vil nok mange reagere negativt på deg og du vil antagelig få beskjed om å roe deg ned. Dette vil også havne mer i kategorien om uanstendig atferd som er det ett av punktene straffeloven §298 omtaler.

Hva er forskjellen mellom en naturist og en nudist?

I praksis er det ingen forskjell mellom begrepene, men litt av forskjellen ligger i filosofien bak drivkraften i nakenheten. Naturisme kan sies å stamme fra behovet om å komme mer tilbake til naturen, mens nudisme kan sies å stamme fra behovet for å oppleve den deilige nakne opplevelsen. Det ligger ikke noe skille i hvorvidt naturister eller nudister er mer seksualisert eller ikke. Både en naturist og en nudist er helt vanlige mennesker. I ONF skiller vi ikke mellom disse begrepene, men siden nudist hos noen har en mer negativ klang så velger vi ofte å benytte begrepet naturisme.

Hvor vanlig er det å være naken hjemme?

Alle er nok på ett eller annet punkt nakne hjemme, spørsmålet er bare hvor lenge de er det og hvor avsleppet de er med det. F.eks. antar vi de fleste her dusjer nakne hjemme, men noen vil kle umiddelbart på seg og andre igjen vil bruke lengre tid før de kler på seg. Det er ganske vanlig av naturister og nudister er ganske avslappet med nakenhet. Det å gå uten klær, så lenge temperaturen og situasjonen tillater det, er for mange mer fysisk behagelig enn å ha på seg klær.

Handler ikke naturisme/nudisme om sex?

Nei, naturisme og nudisme handler i hovedtrekk om å gjøre de samme tingene uten klær. Det å bade nakne på en strand handler like lite om sex som det å bade med badeklær på en strand på handler om sex. Det å være sosialt nakne sammen handler også like lite om å ha sex som det å være påkledde sammen gjør.

Mange har fått et inntrykk av at nakenhet utelukkende handler om sex siden det er for mange den eneste situasjonen man er nakne sammen med andre på. Det er dessverre også typiske i seksuelle situasjoner vi ser nakne mennesker i film, og ofte blir nakenhet portrettert som sexy.