Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Fristrender

Foreningen hadde i de første 14 årene ingen offentlig fristrand der medlemmene og andre kunne bade og sole seg uten klær, men i 1977 friga Oslo kommune en del av Huk på Bygdøy til fristrand for byens borgere etter søknad fra Oslo naturistforening.

I dag er det satt av tre steder i Oslo-området som disponeres av naturistene: Huk på Bygdøy, Langøyene - sydøstre del - og Svartkulp, øst for Sognsvann. Naturistene sørger selv for ro og orden på disse strendene i samarbeid med Oslo kommune. Ildsjeler (takk til dem) raker strendene og rydder på områdene.

Utenfor sommersesongen kan foreningen tilby innendørs svømming på Linderud bad i Oslo.

Nedenfor ser du kart over de tre strendene nevnt ovenfor.

(For dem som savner Strandskogen i Oppegård kommune i denne oversikten: Strandskogen er ikke naturiststrand lenger, etter at Oslo kommune ved Byrådet 21.6.2011 fattet et vedtak om å oppheve godkjenningen av stranden som naturiststrand.)

Kart over Huk fristrand

 

      

                                      HUK                                                                                                    Langøyene                                                                Svartkulp