Skandinavisches Naturistportal | FKK-Karte | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Gränsö - Västervik

Standort

Gränsö - Västervik
Schweden
57° 45' 37.8" N, 16° 42' 29.16" E
SE

Gränsö ist ein inoffizieller FKK-Strand. Der Felsenstrand liegt bei Lillö auf der Insel Gränsö westlich von Västervik.
Am Schloss Gränsö vorbeifahren, beim Schild "Lillön" abbiegen und nach Lillön weiterfahren.

Auf dem Parkplatz parken. Durch eine Straßensperre laufen und dann durch den Wald bis zum Strand.

Keine Schilder oder Markierungen am Strand – im Zweifelsfall Leute nach dem FKK-Strand fragen!

typeOfPlace:

Kommentare

Fina klippor men vi var de enda som badade nakna. Vägen till klipporna var en ganska bred grusgång. Under tiden vi var där (övernattade) kom och gick folk men ingen naturist.

Lillön är sedan lång tid tillbaka, 1940 talet, en plats för nakenbad. det var en gymnastikförening som satte upp en trampolin på en av uddarna där det badades naket. Idag vet de flesta att man kan sola och bada naken här. Efter bommen som omnäms i texten tar man det vänstra stigen. Följ stigen i ca 1km. Man kommer till en udde där det finns ett vindskydd. Håller man höger ser man ett utedass. Passera dasset så kommer man till två smala uddar. Då är du framme. De lite större, flata bergen, som man kommer till om man tar den högra stigen är för textilbadare. Vad gäller tillhåll för bögar så är det inget som stör. Det är ganska blandat under högsommar vad gäller män, kvinnmor och par. Tidigare under säsongen är det ganska månge äldre män men det är ett gäng som typ tar en öl och badar bastu på vintern och åker ut i solen en stund på sommaren.
Bild des Benutzers webmaster SNF

Tack för informationen.

Det var en bit att gå i skogen från parkeringen men inte svårt att hitta. Fin tydlig stig att gå på. Inte markerat som nakenbad, men vi såg ungefär tio personer utspridda över klipporna, alla utan kläder. Ett utedass finns i skogen nära nakenbadet.

Lillön har alltid varit ett tillhåll för oss som vill vara naturliga. Lillön består av klippor, alla hittar sig en "grynna" att vara i... Västervik är fantastiskt med sin kustnära terräng, och egentligen störs ingen av att "Vissa" vill ha det mera bart och naturligt...

Tag gärna reda på vad som gäller på platsen. Det finns ingen info som jag sett säger att det är ett nakenbad för närvarande. Nån har sagt att det är en samlingsplats för bögar.

Lillön har i år varit frekvent besökt av nakenälskande par som solat och badat. Går alltid att hitta en klippa för sig själv. Inga alger i vattnet som har hög kvalitet f.n.

Om "badaren" kunde läsa, så skulle han(?) se att det i början på texten står att det är ett SPONTANT nakenbad!!!

Jag bor på Gränsö och har inte noterat att det är någon samlingsplats för bögar

Neuen Kommentar schreiben

Plain text

  • HTML - Zeilenumbrüche und Absätze werden automatisch erzeugt.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • Keine HTML-Tags erlaubt.
  • Internet- und E-Mail-Adressen werden automatisch umgewandelt.
Credentials (your e-mail address will not be shown publicly)
Your content will not appear on this site until your e-mail is verified.
Vennligst skriv inn en byline som består av minst 6 tegn. All posts associated with this e-mail address will carry this byline. Leave blank if you want to keep the byline already associated with this email address.