Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Skutberget - Karlstad

Sted

Skutberget - Karlstad
Sverige
59° 22' 13.44" N, 13° 23' 17.88" E
SE

Skutberget nakenbad ligger vid Vänern ca 7 km från Karlstad i anslutning till Skutbergets Camping (textil).

Enligt uppgift från Fritidsnämnden i Karlstad Kommun har Skutbergets Nakenbad inte längre någon officiell status. Nakenbadet används dock fortfarande av en oförskräckt skara som vägrar ge upp.

Det har sagts att myndigheterna inte kommer att lägga sig i nakenbadandet så länge ordningen är acceptabel.

Hur man hittar dit:

Man åker och parkerar på grusparkeringen vid Skutberget Camping. Då ser man de gamla toaletterna som hör till textilbadet - gå förbi dem mot vattnet håll till höger så man kommer fram till motitionsspåret. Följ det västerut ca 200-300 meter. Passera en backe med en högerkurva. Fortsätt framåt ca. 70 meter. Då kommer man till ett ställe där det går ned en stig ner till några klippor där är en skylt talar om att det är förbjudet med hundar på stranden. Där finns även en soptunna och en bänk. Då är man framme.

Det är klipporna och klippor mot väster som är fribad ända bort till där vassen börjar. Badstranden kan vara ca 250 meter lång.

Här brukar folk bada nakna! Det är bara att åka ditt och ha det skönt i solen!

typeOfPlace:

Kommentarer

Jag har varit kråkviken och jag tycker det bra ställe att sola sig på men bada det var rena rama döds längtan. Hala stenar så man kan lätt bryta benen av sig eller händer något annat olycka. Jag har pratat med en som varit med en olycka på kråkviken det var svårt att hitta hjälp och även för sos alarm hitta till platsen. Jag undrar om det inte finns andra ställen typ på Hammarö där är finns sandstränder och är lätt ta sig dit.
webmaster SNFs bilde

Sedan kommunen avsade sig ansvaret för Skutberget är det inte lika uppskattat bland nakenbadarna längre. Ett trevligare ställe är nu Kråkviken på Hammarö. 
webmaster SNFs bilde

Reglerna i Danmark och Sverige skiljer sig inte åt vad jag vet. Det är inte förbjudet i Sverige att bada naken om inte någon tar anstöt av det. Det gäller i Danmark också. Däremot kanske man i Danmark är liberalare och inte tar illa vid sig om man ser någon som är naken. 

Det finns i alla fall kvar en plats där många badar naken. Det är ganska svårt att bada där förutom på ett ställe där det finns en stege.

Hi im from spain and i will go to Karlstad for a few days and im looking for a nudist places There but i don't find it...somebody can help me?

Hejsan Varför inför Sverige inte samma regler som i Danmark. Du får bada naken överallt, utom på två ställen på västkusten, där det finns varningsskylter. Och vi har 7.000 km kust i vårt lilla land. Bara jag Jan
webmaster SNFs bilde

Det är helt klart att badplatsen inte längre är ett kommunalt nakenbad men det är inget som hindrar att man i alla fall badar där - utan kläder. Det är inte olagligt! 

Tyvärr finns inte denna plats kvar längre, jag var där för några år sedan och blev då informerad av en badare att naturistbadet inte längre existerade. Skyltarna togs bort för ett par år sedan.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • Automatisk linjeskift
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
Akkreditiver (din epost-adresse vil ikke bli vist offentlig)
Innholdet ditt vil ikke bli synlig på dette nettstedet før du har verifisert epost-adressen din.
Vennligst skriv inn en byline som består av minst 6 tegn. Alle postinger som er koblet til denne epost-adressen vil vise denne byline. La feltet være tomt dersom du ønsker å fortsette å bruke den byline som allerede er koblet til denne epost-adressen.