Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Naturisme

For oss er både naturisme og nudisme brede fellesbetegnelser for hverdagsnakenheten hvor vi har et avslappet forhold til egen og andres nakne kropper. Vi mener at naturismebegrepet innebefatter alle som praktiserer, eller ønsker å praktisere, naturlig nakenhet.

Naturisme kan f.eks, praktiseres ved bading, sport, lek og generelt nakenhet i fellesskap, eller hver for oss. Oslo naturistforening mener at naturisme er et viktig middel til å fremme menneskers fysiske og psykiske sunnhet, gjensidig respekt og toleranse.

Kjøp T-skjorter og nett

Hvorfor ikke ha det litt gøy når du først må ha på deg klær?

Foreningen

Oslo naturistforening er den eldste naturistforeningen i Norge, og vi er tilsluttet Norsk naturistforbund (NNF). Foreningen jobber for å fremme og skape en god arena for naturismen. På denne siden finner du mer informasjon om foreningen.

Innebading

I innebadsesongen har vi innebading hver lørdag på Linderud Bad.

Bassenget vårt er 16.67 meter langt, og vannet holder 28°C. Det er 3 meter dypt på det dypeste og 0.8m på det grunneste. Omtrent halvveis i bassenget blir det brådypt med ca 45 graders helling. Det er en smal kant på 1m dybde langs hele dypenden av bassenget slik at det er mulig å henge rundt kanten. Det er to stiger opp av bassenget, en på grunna og en på dypet.

Linderud bad
Statsråd Mathiesens vei 25, 0594 Oslo

Fristrender

Foreningen hadde i de første 14 årene ingen offentlig fristrand der medlemmene og andre kunne bade og sole seg uten klær, men i 1977 friga Oslo kommune en del av Huk på Bygdøy til fristrand for byens borgere etter søknad fra Oslo naturistforening.

I dag er det satt av tre steder i Oslo-området som disponeres av naturistene: Huk på Bygdøy, Langøyene - sydøstre del - og Svartkulp, øst for Sognsvann. Naturistene sørger selv for ro og orden på disse strendene i samarbeid med Oslo kommune. Ildsjeler (takk til dem) raker strendene og rydder på områdene.

Bli medlem!

Vi trenger flere medlemmer for å kunne yte et bedre tilbud for naturister i Oslo-området. Her finner du bl.a. informasjon om hvordan du kan bli medlem, priser og en oversikt over medlemsfordelene du får ved medlemskap.

Abonner på Forsidestrøm

Kommende aktiviteter i regi av ONF

Utsikt over en innsjø omkranset av skog, med fotografen sittende i en kajakk
Onsdag 12. juni 2024 kl. 17:00

Har du lyst til å padle kajakk sammen med andre glade naturister fra ONF?

En naken person med ryggsekk går litt bakenfor en flokk med nakne turgåere i en lysning der stien grenser til en blomstereng.
Fredag 21. juni 2024 kl. 18:00

Bli med på skogstur med mulighet for bading og grilling!

Sankthansbål på Huk naturiststrand
Søndag 23. juni 2024 kl. 19:00

Ta med grillmat og drikke, vi sørger for griller med litt tilbehør og tenner sankthansbål!

Ofte stilte spørsmål (OSS)

Må jeg bruke den garderoben som tilsvarer mitt rettslige kjønn på Linderud bad?

Nei, vi er alle nakne sammen i basenget så det gir lite mening å holdes adskilt når man skal dusje og kle på og av seg. Noen fordeler som naturister/nudister som bader har i motsetning til svømmehaller med badeklær:

Hvordan vil de andre reagere om jeg får ereksjon?

Det hele kommer veldig an på hva du gjør ut av det. Dersom du holder deg i ro, og ikke forsøker å tilrekke deg oppmerksomhet, så vil antagelig de fleste naturister ikke reagere nevneverdig på dette.

Dersom du i motatt fall bevisst tiltrekker oppmerksomhet rundt ereksjonen, som om du ønsker å vise den, så vil nok mange reagere negativt på deg og du vil antagelig få beskjed om å roe deg ned. Dette vil også havne mer i kategorien om uanstendig atferd som er det ett av punktene straffeloven §298 omtaler.

Hva er forskjellen mellom en naturist og en nudist?

I praksis er det ingen forskjell mellom begrepene, men litt av forskjellen ligger i filosofien bak drivkraften i nakenheten. Naturisme kan sies å stamme fra behovet om å komme mer tilbake til naturen, mens nudisme kan sies å stamme fra behovet for å oppleve den deilige nakne opplevelsen. Det ligger ikke noe skille i hvorvidt naturister eller nudister er mer seksualisert eller ikke. Både en naturist og en nudist er helt vanlige mennesker. I ONF skiller vi ikke mellom disse begrepene, men siden nudist hos noen har en mer negativ klang så velger vi ofte å benytte begrepet naturisme.