Scandinavian Naturist Portal | Naturist map | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Naturistbadet Stora Pene

 Vackert beläget vid Helgasjön i norra delen av naturreservatet Hovshaga ligger nakenbadet Stora Pene. Stranden "reserverades" för naturister efter ett medborgarförslag 2015 och har sedan dess varit välbesökt av badgäster som föredrar att bada nakna. För att stranden skall bevaras som naturiststrand och i viss mån kunna utvecklas behövs en förening som kan ta ansvar för det praktiska och som kan föra en dialog med växjö-kommun och eventuellt också Länstyrelsen.

 Naturistföreningen Gränsbygden har därför, tillsammans med entusiasterna vid Stora Pene, bildat en ganska fristående avdelning i Växjö. Tanken är att underlätta en föreningsetablering genom att NF Gränsbygden hanterarar det administrativa medan avdelningen, eller gruppen, kan fokusera på samkväm och aktiviter. inledningsvis.
 

Verksamhet Vinter - Vår 2022

Vi förlänger badsäsongen med vinterbad.
Varje Tisdag träffas vi för ett gemensamt dopp vid Stora Pene. Jämn vecka träffas vi 14.15 och udda vecka är träffen 15.45.

1:a Fredagen i varje månad Bastubad i Öja
 Vi hyr bastun av Öja badförening fredagarna 2/12, 6/1, 3/2, 3/3 och 7/4. Välkommen till en skön avslutning på veckan med bastubad och kanske ett dopp i Helge å.
Kostnad 60: - Vi badar mellan 17 och 20. Anmälan till nfg-vaxjo@naturistforbundet.se

Samåkning till Hannabadet i Markaryd
Vi gör en samåkning till badet i Markaryd lördagen den 19 november.Samling vid Växjö simhall och avresa 15.30. Återresa med avgång 19.30 från Markaryd. Göra en anmälan senast den 11 nov till nfg-vaxjo@naturistforbundet.se

31 december Nyårsfirandet
 Som traditionen bjuder, samlas vi för årets sista grillträff. Ett enkelt samkväm där vi pratar lite om kommande träffar och önskar varandra ett Gott nytt år. Glöden är som bäst kl 13.00 och grillmaten har du med dig själv precis som vanligt.
 Fast denna gången vill vi få en intresseanmälan. Vi skall bli minst 8 deltagare för att dra igång grillen. Anmäl intresse på nfg-vaxjo@naturistforbundet.se senast den 22 december.

Men som alltid
Med kort varsel får du detaljer här på hemsidan eller via sms direkt i din telefon.

 

Kontakt

nfg-vaxjo@naturistforbundet.se

Location

Stora Pene
Växjö Nakenbad
Sweden
SE