Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Ardre - Gotland

Se utskriftsvennlig utgaveSe utskriftsvennlig utgave

Sted

Sverige
57° 21' 48.9024" N, 18° 45' 21.3228" E
SE

 

Nakanbadet ligger norr om Ljugarn på Gotlands östra sida, beläget nedanför ett område utmärkt på kartan som Mullvalds Strandskog. Stranden är uppdelad i två lika stora vikar där den södra (högra) är ca 250 meter lång och för nakenbadare. Den norra är för textilare. Stranden består av mycket fin sand och badet är långgrunt och badvänligt för alla.

Det brukar vara lite svårt att hitta till stranden men med GPS-kordinater brukar det gå bra. Det finns två vägar ner till badet. Om man kommer söderifrån på väg 556 så svänger man höger vid skylten Mullvalds Änge och följer den vägen genom villaområde och gårdar tills man nästan är nere vid havet. Då väljer man vänster in på en körbar skogsväg ca 100 meter tills man är framme. Andra vägen ner kommer man till någon kilometer senare och är en bred grusväg, modell sämre, på höger sida av vägen mitt i en högerkurva och som börjar med en liten nedförsbacke. Man kör tills man kommer fram till "Kungens Sal". Där finns parkeing. Bägge vägarna är fullt körbara med bil men om man har husvagn/husbil så rekommenderas första vägen.