Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Naking - den nye 'trenden' i fjellet...

(artikkelen ble tidligere publisert i vårt medlemsbladet "Uten en Tråd" nr 2/2012)

Har du aldri hørt om “naking”? Greit, fordi det hadde vi heller ikke før VG begynnte å kare dette i april i år til den nye farsotten på fjellet for 2012. Det hele begynnte som en 1e april spøk med noen ungdommer i DNT som tatt morsomme men ellers flotte og diskrete nakenbilder i fjellet, for så å dele de på sosiale nettverk og videre. Dermed har trenden spredt seg som ild i gresset, og nå virker det liksom alle skal være med i “naking”. Helst skal man strekke armene og hendene opp mot himmelen. På dette videoklippet finner man alt om "hva, hvor og hvordan" om naking.

Nettstedet Kortreist.no har lagt opp til en naking-konkurranse tidl. i 2012, og vi må si at det har resultert i en del svært flotte bilder (se nedenfor og sjekk lenken til nettstedet). Også ut.no har kommet på banen og kaller naking årets fjelltrend.

Selv om “naking” er langt fra naturismen, er det likevel at “naking” peker til en mer naturlig forhold til nakenhet og kroppen. Man kan si at dette er en morsom måte å ufarliggjøre nakenhet. Det er selvfølgelig en meget bra sak. Og når man først opplever at det er ikke så ille å kaste klærne, da  er naturismen den nest logiske trinn. Vi i ABNF ønsker naking velkommen!