Skandinavisk naturistportal | Naturistkart | Dansk Naturist Union - DNU | Norsk naturistforbund - NNF | Sveriges Naturistförbund - SNF | International Naturist Federation - INF-FNI

Vinter- og Isbading


Hopp i det om vinteren - det finnes ikke dårlig badevær!

De allerfleste badeglade liker best deilig varm sommervær og badetemperaturer gjerne over 20grader. Ikke så dumt det! Men det tar alt for langt til neste sommeren. Glem ventetiden, det finnes egentlig ikke noe dårlig badevær - det er "bare" å hoppe ut i det. Dette er noe vinter- og isbadere har funnet ut for lengst.

Pysete? Tvil ikke - man må bare bruker det vi har, hvis det er 6 grader i vannet og 15 i luften blir de jo over 20 grader hvis man legger det sammen. Slik skal man tenke, det har jeg lært ved bading i ishavet lengst i nord. Og når det er 2 grader i vannet og -5 i luften så er det i allefall varmest i vannet! Uansett, kaldt vann er faktisk meget forfriskende, og sunt, veldig sunt! Supert for blodsomløpet også. Lengre nedenfor finnes det et stort antall vinter- og isbadelenker og videoer til inspirasjon samt et vinterbadelogg fra Kalvøya. I Norge er vinter- og isbading langt fra like utviklet som for eksempel i Danmark, Finland, Rusland, og Tyskland. I Norge er det lite eller ingen fasiliteter og man bruker mest mulig naturen. Det er heller ikke 'organisert' slik det er i Tyskland og Danmark. Det er særlig fra danskene vi kan lære mye med en fin balanse mellom fasiliteter, tilknytting til natur, og et meget avslappende forhold til nakenhet. Slik skal det være.


 

Du skal ikke prøve, du også?

Nedenfor finner du en meget bra video fra den Danske Vinterbadeforening Jomsborg ved Aarhus - videoen er hele 36min med masse inspirerende intervjuer og småklipp. Foreningen har nesten 4000 medlemmer! Her snakker vi en skikkelig - og ordentlig - vinterbadekultur. Særlig delen mellom 4'13 og 6'38 er viktig å få med. Også nedenfor en veldig bra (dansk) video med vinderbadetips og mange flotte bilder.

Synes du dette virker spennende, er det bare å komme i gang og ta kontakt (tlf. 9264.8245 eller epost (ABNF)), uansett om du ønsker å bruke badetøy eller ikke. Her er vi ikke så nøye! Den "beste" og mest naturlige opplevelsen får man hvis man bader uten tøy. Da kommer man nærmest naturen. Vi prøver å bade hver søndag kl. 10, langs sørsiden av odden yterst på naturistranden. Her finnes også isbadeplassen som tilrettelegges hvert år fra ca midten av januar til mars.

Vinterbadesesongen begynner egentlig 1.10 men det er ingenting i veien å komme i gang når som helst: helårsbaderne hopper ut i det i alle årstider! Desverre er vinterbading ikke så utviklet og organisert i Norge som det er i noen andre land, men vi skal vel gjøre det beste vi kan.

 

 

Her er en del nettsider om vinter/isbading og vinter/isbaderne:

Badelogg vinter 2016/2017

Velkommen! (bildet tatt den 14.1.2017 her ute ved Kalvøya). Det er fortsatt maaaange uker til sommeren, så bare å gjøre det beste ut av det

 

 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

 

 


Kontakt:  Boks 48, 1300 Sandvika. Tlf. 9264.8245  Epost:  Facebook